Nästa bildsida >

 

 

Pannband, muddar, halsduk och mössa i melerat garn från Wåhlstedts

Garn: Melerat garn från Wåhlstedts. (Det tunna som inte säljs längre)
Stickor: Jumperstickor nr 3
Teknik: Patenstickning samt rullkanter på halsduk och muddar
Stickfasthet:
Garnåtgång:

Allmän beskrivning:

Detta skulle bli en kofta till en treåring, men garnet räckte inte till halskanten. Naturligtvis blev detta arbetet liggande tills barnet blev nästa 30. Nu har jag repat upp och stickat pannband, handledsvärmare, halsduk och mössa i patentstickning.

Patentstickning:
Jag gillar verkligen patentstickning, det går fort, blir luftigt och värmande och har en fin struktur. Nu har jag lärt mig att man kan sticka patentstickning på rundsticka, men det är lite krångligare. När jag gjorde detta arbete så hade jag ännu inte hittat den utmärkta webbplats en The Brioche stitch där jag lärt mig mycket om patentstickningens möjligheter.

Beskrivningar:

Jag förstod inte heller hur jag skulle göra hoptagningar i patentstickning, så jag delade upp mössans kulle i 6 sektioner och stickade var och en för sig för att sedan sy ihop. Det kunde nog ha blivit snyggare. Det kanske kan räddas med en virkad maskkedja över sömmen.

Wåhlstedts ullspinneris lov
Jag sjunger gärna ullspinneris lov och vill uppmana alla att prova Wåhlstets garner. Visserligen kostar det en slant, men vilken lyster. Det finns ett grovt melerat garn kallat Vålberggarn, samt z-tvinnat garn för tvåändsstickning. Detta spinneri är mycket kräset när det gäller val av ull och de kan spinna ett utsökt glansig och fint garn av långa ullfibrer, som slår det mesta jag hitintills träffat på.

HemStickbloggFärdigstickat Gästbok Kontakt

2009 Ulla-Britt Önnestam